عضویت در سایت

مصرف ویتامینی که خطر پرفشاری خون را کاهش می دهد


کولین جزئی از ویتامین‌های گروه ب (ویتامین ب ۴) می‌باشد که برای متابولیسم چربی، رشد سالم مغز، حرکت ماهیچه‌ها، سیستم عصبی و سوخت و ساز انسان لازم است. کمبود این ماده در بدن میتواند موجب تجمع چربی اضافی در کبد ‌شود.

تاکنون مطالعات زیادی به بررسی ارتیاط بین دریافت غذایی کولین و بتائین (یک متابولیت کولین) با خطر پرفشاری خون نپرداخته است. به گفته روابط عمومی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، اخیرا مطالعه ای به منظور ارزیابی ارتباط بین دریافت غذایی کولین و بتائین و خطر بروز پرفشاری خون در افراد بزرگسال طراحی و اجرا گردیده که یافته های جالبی دربرداشته است.

به گفته دکتر پروین میرمیران، رئیس مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درون ریز، یافته های این مطالعه که در بستر مطالعه قند و لیپید تهران انجام شده بود،  نشان دادند که در طول بیش از 7 سال پیگیری به ازای هر 100 میلی گرم افزایش در مصرف کولین خطر بروز پرفشاری خون 16 درصد کاهش می یابد. این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد که این ارتباط در افراد جوانتر و مردان قویتر می باشد و این گروه بهره بیشتری از مصرف کولین میبرند.

گفتنی است این ماده مغذی که ترکیبی ارگانیک و محلول در آب است. به مقدار زیاد در غذاهای حیوانی نظیر جگر، تخم مرغ، ماهی سالمون و نیز برخی منابع گیاهی مانند گل کلم، بروکلی، روغن سویا و بادام زمینی موجود است.

اخبار مرتبط